4 maart 2019

5 tips om de werkdag stressvrij te beginnen

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Vaak beginnen we de werkdag al gestrest, wanneer we denken aan alle taken die we die dag moeten afronden. Belangrijke deadlines, meetings met nieuwe opdrachtgevers en afspraken met klanten/cliënten houden ons vaak bezig voor, tijdens en na het werk. Om de dag rustig en productief te beginnen is het van belang dat je een bepaalde structuur aanbrengt. 5 tips om de werkdag gestructureerd te beginnen:

1. Sta direct op

De wekker gaat om 7:00. Tijd voor een nieuwe dag. Of toch niet? Nog even snoozen dan. Het is verleidelijk, maar niet de juiste manier om de dag goed te beginnen. Snoozen maakt je juist duffer dan dat je bent wanneer je direct op staat, aangezien je je lichaam dan weer een slaapcyclus instuurt.

2. Neem de tijd om op te starten

Dat je bent opgestaan, wil niet zeggen dat je ook meteen aanstaat. Geef jezelf de tijd om op te starten en na te gaan met welke gevoelens je de dag begint. Stel je mind gerust, door bijvoorbeeld te mediteren. Na het opstaan neem je de tijd om rustig te ontbijten. Probeer je tijdens het ontbijt nog niet direct te focussen op wat je die dag allemaal moet doen op je werk, maar geniet nog even in het moment.

3. Sporten voor het werken

Voor je werk nog even sporten zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt om de dag door te komen. Dit zal voorkomen dat je niet al moe bent voordat de lunchpauze begint of dat je de minuten aftelt voor het vijf uur is. Je hoeft geen uren te sporten, slechts een kwartiertje is al genoeg om een endorfine-boost te krijgen. Als je voor je werk wilt sporten, moet je waarschijnlijk wat eerder opstaan. Vergeet dan niet dat bij vroeg opstaan ook op tijd naar bed gaan hoort, wil je de dag met voldoende energie doorkomen.

4. Wat je ook doet, doe het met aandacht

Wat je in de ochtend ook doet, zorg ervoor dat je alles met volle aandacht doet. Douchen, ontbijten, lezen en/of muziek luisteren, als je dit met volle aandacht doet, leef je in het moment, geniet je meer en focus je je nog niet op de zorgen die je misschien hebt over de dag.

5. Stel je doelen voor de dag

Bepaal in de ochtend hoe je de dag wilt beginnen, dit bepaal jij namelijk zelf. Bedenk dus: wat is je intentie voor de dag? Wat wil je uit de dag halen en wat heb je hiervoor nodig? Schrijf je doelen eventueel op, zodat je hier gedurende een drukke dag op kunt terugvallen. Daarnaast geeft een to-do lijst je een gevoel van verantwoordelijkheid om je taken daadwerkelijk af te krijgen. Wees wel realistisch in de doelen die je stelt. In een werkdag zit meestal maar 8 uur, dus wees reëel over de taken die je binnen die tijd af kunt krijgen. Op deze manier zul je een voldaan gevoel hebben aan het einde van de dag. Wees daarnaast ook niet bang om aan te geven wanneer iets niet lukt en je collega’s om hulp te vragen.

Wil je werken in een inspirerende en stressvrije werkomgeving, een bruisende plek vol energie, waar je kennis en contacten vindt? Wil je de flexibiliteit om je werkruimte aan te passen aan de groei van je bedrijf, zonder je zorgen te maken over zaken zoals receptie en lunch? Dan ben je in het full service kantoorverzamelgebouw Station 026 aan het juiste adres. Een kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past.

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo
  19 juni 2019 Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Menno van Vliet, GZ psycholoog bij Indigo, huurt sinds 2017 een ruimte op de begane grond.

  Lees meer
 • De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen
  5 juni 2019 De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

  Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen.

  Lees meer