19 juni 2019

Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Een divers gezelschap aan ondernemers welteverstaan. Zowel zzp’ers die een flexwerkplek huren als ondernemers die met hun collega’s een kantoorruimte of verdieping huren, weten de weg naar Station 026 te vinden.

OVER INDIGO

Menno van Vliet is GZ psycholoog bij Indigo. Indigo is een aanbieder van basis GGZ en zit op 200 locaties in Nederland. Voordat Menno terecht kwam bij Indigo, werkte hij bij verschillende GGZ praktijken met volwassenen, jongeren en kinderen. Toen hij graag zijn focus wilde leggen op de basis GGZ met enkel volwassen cliënten, kwam hij bij Indigo terecht. Daar is hij inmiddels 2 jaar werkzaam.

Het leukste aan zijn werk vindt Menno dat hij mensen kan begeleiden in het proces waarin ze zitten: ‘’Ik vind het fijn aan de basis GGZ dat het heel breed en generalistisch is, dus dat je mensen met veel verschillende soorten klachten ziet. Én je deze vervolgens binnen een bepaalde tijd ook kunt behandelen.’’ Menno legt uit dat men er in de basis GGZ vanuit gaat dat klachten binnen 8-10 gesprekken (grotendeels) verholpen kunnen worden of dat er in ieder geval grote vooruitgang geboekt is. Klachten die Menno behandeld zijn o.a.: angsten, stemmingsklachten, paniekklachten, piekeren, depressie, somberheid, overbelasting (werk/prive/combi) en enkelvoudige trauma’s, die passen in de basis GGZ en behandeld kunnen worden met exposure of EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Bij Indigo werkt men vanuit de wensen van de cliënt; de hulpvraag staat centraal. De focus ligt dan ook op het versterken van de zelfregie van de cliënt. Bij een intake wordt er gevraagd naar: de klachten, de omstandigheden, de persoonlijke stijl (zoals hoe er wordt omgegaan met stress) en het doel van de cliënt. Cliënten kunnen ook hun voorkeur qua type psycholoog aangeven. Willen ze bijvoorbeeld liever een jonger/ouder iemand en een man/vrouw. Menno: ‘’Zelf moeten we ook scherp blijven. Als we merken dat een cliënt qua type aanvraag toch beter bij een collega past, dan dragen we deze persoon over. Het is vooral belangrijk dat de cliënt de klik voelt en zich fijn voelt.’’

Indigo is een landelijke organisatie verdeeld over verschillende regio’s en valt binnen een regio weer onder meerdere, grotere zorginstellingen. Regio Gelderland, waar Menno vanuit werkt, is onderdeel van de basis GGZ van Pro Persona. In deze regio zijn Indigo en Pro Persona ook weer verder verspreid, al zit de hoofdlocatie van Menno in Arnhem, in hetzelfde gebouw als Pro Persona (locatie Braamberg). Tevens zijn Menno en zijn collega’s één dag of dagdeel in de week werkzaam vanuit verschillende locaties in de regio, om mensen die minder dicht in de buurt van de hoofdlocatie wonen, ook hulp te kunnen bieden. Menno doet dit vanuit Station 026 in Arnhem-Zuid. Op de dinsdag en vrijdag werkt hij vanuit het hoofdkantoor, op donderdag vanuit Station 026, samen met zijn collega Janou Herder.

HOE BEN JE BIJ STATION 026 TERECHT GEKOMEN?

Vanaf eind 2017 huurt Menno één dag in de week een ruimte op de begane grond. Menno vertelt: ‘’De collega voor mij zat al eventjes in de Stikkerbuilding, die ruimte nam ik over. Toen daar nog een collega bij zou komen, stelde iemand Station 026 aan ons voor. Daar ben ik toen op gaan oriënteren en inmiddels huren wij daar, via Pro Persona, twee ruimtes. Ik zit op de begane grond en mijn collega op de eerste verdieping.’’

WAAROM STATION 026?

Over de sfeer in Station 026 zegt Menno het volgende: ‘’De sfeer in het gebouw is prettig en rustig. De inrichting straalt zorg uit en geeft een huiskamergevoel. Dit is natuurlijk erg fijn voor mijn cliënten. Daarnaast is de balie ook een groot pluspunt. Hier kunnen mijn cliënten zich melden en de mensen aan de balie zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ook scheelt het dat ik op de begane grond zit, zo kan ik mijn cliënten meteen ophalen, zonder dat ik eerst helemaal met de lift moet gaan.’’ Het enige nadeel dat Menno noemt aan de ruimte die hij huurt is het feit dat hij zijn spullen nergens achter slot en grendel kan opbergen en deze dus altijd weer mee naar huis moet nemen, maar zegt hij: ‘’Dat hangt niet per sé samen met dit gebouw, dat is een nadeel dat je overal hebt als je maar één dag huurt en er geen eigen kastruimte beschikbaar is.’’

CONTACT MET ANDERE HUURDERS

Menno geeft aan weinig contact te hebben met andere huurders: ‘’Misschien een enkele keer bij de koffieautomaat, maar niet zoveel. Ik ben er natuurlijk ook maar één dag in de week.’’ Op de vraag of hij zou openstaan voor meer contact met andere huurders zegt Menno: ‘’Aan de ene kant is het fijn om meer contact te hebben, om te weten wie er nog meer in het gebouw zitten. Aan de andere kant is de tijd beperkt, zeker omdat ik er maar één dag in de week ben. Af en toe een gezamenlijke lunch zou wel leuk zijn.’’

Ook kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past. Of huur een vergaderruimte per dag(deel)! 

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen
  5 juni 2019 De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

  Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen.

  Lees meer
 • Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention
  22 mei 2019 Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Contention huurt sinds 2018 een kantoorruimte bij Station 026 op de derde verdieping.

  Lees meer