5 juni 2019

De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen. In deze blog lichten wij 5 quick wins uit, waarmee je aan de slag kunt.

1. Minder printen

Is het niet per sé nodig om iets te printen? Doe dit dan ook niet! Die ene belangrijke e-mail kun je er tijdens een zakelijke meeting ook bijhouden op je laptop, in plaats van deze geprint mee te nemen. Contracten, facturen en offertes kun je tegenwoordig allemaal als PDF-bestand mailen. Ook om een handtekening onder deze documenten te zetten hoef je niet direct te printen, er bestaat namelijk online software waarmee je dit gemakkelijk digitaal kunt doen.

Stimuleer ook je collega’s om minder gebruik te maken van de printer. Kun je er nu echt niet omheen dat ene belangrijke document te printen? Druk deze dan dubbelzijdig af op milieuvriendelijke, gerecycled papier. Minder papier = meer groene bomen.

2. Opladers uit het stopcontact

Vergeet niet om (onnodige) opladers uit de stopcontacten te verwijderen, wanneer je aan het einde van de dag het kantoor verlaat. Wist je dat zelfs een oplader waar geen apparaat aan gekoppeld zit, nog energie kan slurpen? Je kunt dit merken aan de warmte van je oplader als deze in het contact zit en deze vervolgens ook niet afkoelt wanneer het apparaat al is losgekoppeld.

3. Recycling afval

Zorg dat er verschillende prullenbakken in het kantoor staan om afval te kunnen scheiden, of kies direct voor afvalscheidingsprullenbak. Stuur er ook op aan dat collega’s hun vuilnis scheiden en niet klakkeloos al het vuil in één bak deponeren. Zet de prullenbak(ken) op een logische plek die voor iedereen makkelijk te bereiken is.

4. Tweedehands kantoormeubilair

Kies voor tweedehands meubels voor het inrichten van jouw kantoorruimte. Vaak vind je in een kringloopwinkel mooie meubels voor een relatief lage prijs. Een lagere prijs in ieder geval, dan wanneer je jouw kantoormeubilair compleet nieuw zou kopen.

5. Stimuleer alternatief vervoer

Om ervoor te zorgen dat er minder mensen met de auto naar kantoor komen, stimuleer je het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Dit kun je doen door bijvoorbeeld alle OV-kosten te vergoeden of een mobiliteitskaart aan te bieden. Dat laatste is één kaart voor alle zakelijke reizen met daarop de mogelijkheden tot reizen met het OV, OV-fiets, deelauto etc.

Een kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past.

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo
  19 juni 2019 Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Menno van Vliet, GZ psycholoog bij Indigo, huurt sinds 2017 een ruimte op de begane grond.

  Lees meer
 • Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention
  22 mei 2019 Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Contention huurt sinds 2018 een kantoorruimte bij Station 026 op de derde verdieping.

  Lees meer