18 april 2019

Staand of zittend werken? Advies van fysiotherapeut Gilian Raaymakers (huurder bij Station 026)

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Zit jij op kantoor de hele dag achter je bureau? Dan is dit niet heel goed voor je gezondheid. Echter is alleen staand werken ook niet de oplossing… Maar wat is dan wel de beste houding die je kunt aannemen tijdens het werken? We vroegen het fysiotherapeut Gilian Raaymakers, huurder bij Station026.

Afwisselende houding

Gilian: ‘’De beste houding om te zitten is de eerstvolgende houding. Denk daar maar eens over na.’’ Hiermee bedoelt Gilian dat de beste houding om te werken de afwisseling tussen staand en zittend werken is. Een juiste afwisseling tussen staand en zittend werken zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van het hele lichaam, dus ook van je hersenen. Deze zullen hierdoor meer zuurstof krijgen, wat resulteert in een verhoogde concentratie. Een productievere werkdag ligt dus voor jou in het verschiet wanneer je je houding afwisselt.

Gilian vertelt: ‘’Zitten is helemaal niet zo slecht voor je, maar de mens is gemaakt om te bewegen. Je kunt op een stoel zitten of op een bal, dat maakt niet uit. De eerstvolgende houding is de beste.’’ Onderzoek toont aan dat je 2,5 keer zoveel nieuwe ideeën creëert bij het rechtkomen vanuit een zittende naar staande positie. Een korte wandeling zal deze ingevingen helemaal stimuleren. Hierdoor zul je tevens merken dat je meer energie krijgt, doordat je minder snel overmand wordt door een slaperig gevoel.

Aan zijn clienten adviseert Gilian om maximaal drie kwartier achter de computer te zitten en daarna even een kwartiertje te bewegen. Maar, zegt hij: ‘’Dat wil niet zeggen dat je in die drie kwartier niet kunt wisselen om een volgende houding aan te nemen.’’

Voldoende beweging op het werk

Gilian geeft hierbij nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat je genoeg beweging krijgt op je werk. Zeker wanneer je een kantoorbaan hebt, geven deze tips een goed excuus om af en toe even weg te lopen van je computerscherm:  

 1. Zet de printer niet naast je neer;
 2. Zet het koffiezetapparaat op een afstandje van je bureau;
 3. Loop naar je collega die in een andere ruimte zit, in plaats van dat je hem/haar een mailtje stuurt.

Gilian zegt: ‘’Deze dingen lijken mij altijd heel logisch, maar voor heel veel mensen is het dat niet.’’

Ook kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past.

Recente berichten
 • Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention
  22 mei 2019 Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Contention huurt sinds 2018 een kantoorruimte bij Station 026 op de derde verdieping.

  Lees meer
 • 5 tips om jouw kantoor of werkplek bij Station 026 efficiënt in te richten
  8 mei 2019 5 tips om jouw kantoor of werkplek bij Station 026 efficiënt in te richten

  Wanneer je een kantoorruimte of werkplek bij Station 026 hebt gehuurd, dan is het nog de kunst om deze efficiënt in te richten. In deze blog geven wij 5 tips mee, hoe je dit het beste kunt doen.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Alex Tavassoli van Enliven Media
  3 mei 2019 Huurder aan het woord: Alex Tavassoli van Enliven Media

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Alex Tavassoli is Enliven Media in 2015 begonnen vanuit een achtergrond in Game Development.

  Lees meer
 • Last van after-lunch dip? Lees hier hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen!
  24 april 2019 Last van after-lunch dip? Lees hier hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen!

  Vaak last van een after-lunch dip? In deze blog geven wij 4 tips hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen.

  Lees meer