19 maart 2018

Huurder aan het woord: Hans Franz als huisfotograaf bij Station 026

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Hans Franz is fotograaf en lid van de coöperatie CityWorkSpace. Hans is gespecialiseerd in het maken van portretten en bedrijfssfeerfoto’s. De foto’s van de leden van CityWorkSpace zijn eveneens door Hans gemaakt. Sinds een aantal weken is hij met zijn eigen expositie en fotostudio gevestigd op de vierde verdieping van Station 026. Momenteel is Station 026 tot en met de derde verdieping gevuld met huurders. Zodra een huurder zich meldt voor de ruimte waar Hans momenteel exposeert, zal hij hier plaats moeten maken. Ondanks dat Hans erg tevreden is over de ruimte, is het verblijf voor hem dus tijdelijk.

Over Hans Franz Fotografie

Het fotograferen zit Hans in het bloed. Hans is als kind al begonnen met fotograferen, met een klapcamera van zijn grootouders. Via familieleden kreeg Hans als tiener een nieuwe camera en werd hij lid van een fotoclub waar hij veel over beeldtaal leerde. Bang dat zijn grote passie niet meer als passie zou voelen, heeft Hans in eerste instantie voor een carrière als docent aan de middelbare school gekozen. In 1990 heeft hij de overstap gemaakt en is hij toch beroepsmatig fotograaf geworden, een stap waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft.

Waar Hans als fotograaf uniek in is, is het meer geven dan gevraagd wordt. Niet alleen in het meedenken, maar ook in het opzoeken van de mooiste hoek. Hans vertelt: ‘Een mooi voorbeeld is het verhaal van een windmolen die ik moest fotograferen. Ik kies er dan voor  om naar boven te gaan en de foto te nemen vanaf de windmolen, om een uniek beeld creëren.’ Zelf is Hans het meest trots op een bijzonder project die hij samen met zijn zoon heeft gemaakt. Zijn zoon is op Hans zijn verjaardag geboren en al 33 jaar lang maken zij een foto op hun verjaardag. De foto’s worden allemaal in een dummyboekje geplaatst. Wanneer je het boekje doorbladert zie je vader en zoon samen oud worden. Fotografisch is het volgens Hans niets bijzonders, het is vooral de emotionele waarde die het project bijzonder maakt.

De wensen van huurders staan bij Station 026 centraal

Via Mart-Jan is Hans bij Station 026 terecht gekomen. Omdat fotografen vaak op eilandjes zitten en Hans de interactie met beroepsgenoten miste, had hij al langer de ambitie om een ontmoetingsplek voor fotografen te maken. Toen Hans zijn plannen en wensen over een ontmoetingsplek aan Mart-Jan vertelde, gaf hij aan dat er nog wel een ruimte beschikbaar had voor een tijdelijke expositie.

CityWorkSpace was erg flexibel en stelde een ruimte beschikbaar die aan alle wensen van Hans voldeed. Zo is de ruimte groot en beschikt het over licht op het noorden, voor fotografen een belangrijk detail, omdat het licht vanuit deze hoek het meest constant is. Hans mag de ruimte gebruiken totdat de ruimte verhuurd wordt.

Tevens nodigde Mart-Jan Hans uit om lid te worden van CityWorkSpace, zodat hij zijn expertise als fotograaf daar in zou kunnen zetten.  

Het idee van Hans was vooral ook dat in het kantoor ook iets cultureels te zien zou zijn. Hans vertelt: ‘Ik zou het leuk vinden als de huurders in de pauze niet alleen een rondje gaan lopen, maar ook even langskomen om de expositie te bewonderen. De expositie staat ook open voor mensen van buitenaf.’ Een grote wens van Hans is dat, huurders de mogelijkheid hebben om in zijn archief te kijken en daaruit foto’s te kunnen kiezen die zij vervolgens gebruiken als kunst aan de muren in hun kantoorruimtes.

Ondanks dat Station 026 al een groot succes is, liggen er volgens Hans voldoende kansen. Met name op het gebied van netwerken, want daar is nog niet echt sprake van. ‘Niet iedereen kent elkaar en juist in zo’n concept kan goed gebruik gemaakt worden van elkaars netwerk.’ Hans denkt zelf aan het ophangen van foto’s van ondernemers in de hal beneden, zodat iedereen elkaar aan de hand van die foto leert kennen.

Een bijzonder concept

Wat volgens Hans Station 026 bijzonder maakt, is het feit dat huurders hun wensen en behoeften mogen aangeven met betrekking tot een geschikte ruimte. Hier wordt vervolgens zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Hans omschrijft de cultuur in het gebouw als losjes en vriendelijk. Dit is vooral terug te zien in de lunches die beneden in een gezamenlijke ruimte genuttigd worden. Ook de manier waarop mensen elkaar begroeten spreekt Hans erg aan. Wanneer je elkaar tegenkomt in de gangen wordt er altijd gegroet. Uiteraard helpt de inrichting ook mee aan de sfeer, die is huiselijk en geeft ook dat vriendelijke en losse sfeertje weer. Dat sfeertje zorgt er bij Hans voor dat hij zich geen vreemde eend in de bijt voelt, iets dat hij erg prettig vindt.

Hans vertelt: ‘Het voorzieningsniveau is hoog en toch is de sfeer informeel.’ Met het voorzieningsniveau doelt hij op het fully serviced concept dat Station 026 aanbiedt aan haar huurders. Dit houdt in dat huurders te allen tijde gebruik mogen maken van koffie- en theevoorzieningen en de gezamenlijke ontmoetingsruimtes beneden.

Heb jij inmiddels ook interesse gekregen in het huren van een ruimte bij Station 026? Kom dan gerust een keer langs om de mogelijkheden te bekijken.

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo
  19 juni 2019 Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Menno van Vliet, GZ psycholoog bij Indigo, huurt sinds 2017 een ruimte op de begane grond.

  Lees meer
 • De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen
  5 juni 2019 De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

  Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen.

  Lees meer