24 april 2019

Last van after-lunch dip? Lees hier hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen!

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Heb jij na de lunchpauze ook vaak moeite om je ogen open te houden en je te blijven focussen op je werk? Dan heb jij last van een after-lunch, ofwel middagdip! Geeft niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. In deze blog geven wij 4 tips hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen.

1. Ga naar buiten en blijf actief

Blijf tijdens de lunch niet binnen hangen, maar ga naar buiten! Daglicht kan jou van je dipje afhelpen. Als je thuis werkt is het vaak makkelijker om even naar buiten te gaan voor een boodschapje. Wanneer je de hele dag op kantoor zit, kan dit niet meestal niet zomaar. Wanneer je nog 1000 dingen op je to-do lijst hebt staan en daardoor geen tijd hebt om even een blokje om te gaan in de lunchpauze, helpt het ook al om een raam open te zetten. Op die manier krijg je toch frisse lucht binnen. Dit zal ervoor zorgen dat je hersenen actiever worden en je hierdoor ook minder snel vermoeid raakt. Hetzelfde geldt voor licht: knip een aantal fellere lampen aan en je zult merken dat je er weer tegenaan kunt.

Wanneer je geen tijd hebt om buiten de benen te strekken, kun je dit natuurlijk ook gewoon binnen doen, door naar een collega toe te lopen voor een praatje of een kopje koffie te halen.

2. Let op je eten & drinken

Een after-lunch dip kan ontstaan doordat je tijdens de lunch te veel suiker binnenkrijgt. Heb je bijvoorbeeld een fruitsapje gedronken? Dan is er een suikerpiek in je bloed ontstaan, hierdoor zul je merken dat je meer moe bent na de lunch. Probeer daarom in plaats van voor zoete drankjes, te kiezen voor water bij de lunch, zodat je gehydrateerd blijft. Let er ook op dat je niet teveel vetten binnenkrijgt en eet gezond. Vijf producten waarvan men zegt dat ze goed helpen tegen een middagdip: water, eieren, pepermunt, bladgroenten en havermout.

Sla je ook zeker het ontbijt niet over, want dan is de kans groot dat je tijdens de lunch meer gaat eten, waardoor je maag vol raakt. Ook dit kan er weer voor zorgen dat je slaperig wordt en dat proberen we nu juist te voorkomen!

3. Afwisselend werk

Een dipje kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om productief te blijven op het werk. Probeer je werkzaamheden daarom zelf zo in te plannen dat je niet constant met dezelfde taak bezig bent én zorg er voor dat je ook tijd hebt voor ontspanning. Dit kan hem al in de kleinste dingen zitten, zoals even weglopen van je computerscherm of een ademhalingsoefening doen. Hierdoor zul je nieuwe energie krijgen. Wat je eigenlijk juist niet moet doen wanneer je merkt dat je last hebt van een dip, is social media checken. Deze afleiding zorgt er namelijk voor dat je minder zin hebt om weer te focussen op je werk. Probeer je juist te focussen op waar je mee bezig was en stel een doel voor jezelf, bijvoorbeeld: ‘Binnen een uur wil ik … af hebben.’

4. Let op je houding

Ga niet onderuitgezakt in je stoel zitten, maar neem een rechte houding aan. Een actieve houding zal ervoor zorgen dat jij minder snel last zult hebben van een slaperig gevoel tijdens het werk.

Wat doe jij als je merkt dat je last hebt van een after-lunch dip?

Wist je dat je bij Station 026 kunt lunchen voor slechts €6,50 per dag? Voor dit bedrag staan er elke dag 2 belegde broodjes naar keuze, soep, salade, fruit, jus d'orange en melk voor je klaar.

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo
  19 juni 2019 Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Menno van Vliet, GZ psycholoog bij Indigo, huurt sinds 2017 een ruimte op de begane grond.

  Lees meer
 • De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen
  5 juni 2019 De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

  Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen.

  Lees meer