2 april 2019

Meer productiviteit met luchtzuiverende planten

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Wist je dat je jouw productiviteit kunt verhogen, door luchtzuiverende planten in huis of op kantoor te zetten? Deze zorgen namelijk voor zuurstof én nemen schadelijke stoffen uit de lucht op! Dus wil je je extra goed kunnen concentreren op je werk? Fleur je bureau dan op door er plantjes neer te zetten met een luchtzuiverende werking. In deze blog vertellen wij wat deze planten precies doen en welke planten deze werking hebben, met als doel om jouw werkdag nog productiever te maken.
 

De voordelen van luchtzuiverende planten

Elke kamerplant produceert zuurstof, maar lang niet alle planten hebben een luchtzuiverende werking. Deze luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht, deze worden vervolgens in de plant of wortel opgeslagen en afgebroken. Chemicaliën die door luchtzuiverende planten uit de lucht worden gehaald zijn bijvoorbeeld: benzeen en trichloorethyleen (oplosmiddelen synthetische materialen) en formaldehyde (gas dat vrijkomt bij de productie van leer/tapijt). Door luchtzuiverende planten neer te zetten in huis of op kantoor, zorg je er dus voor dat deze stoffen sterk verminderd worden, waardoor je zult merken dat je minder hoofdpijn hebt, je minder snel duizelig voelt en je concentratie zal toenemen.

Overdag zetten kamerplanten CO2 om in zuurstof en brengen ze waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Het binnenklimaat in je huis of kantoor wordt dus aangenamer, waardoor je je prettiger voelt en meer geconcentreerd kunt werken. Fijne voordelen dus, als je thuis werkt of een drukke baan op kantoor hebt.

Welke kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking?

Tien kamerplanten die als ‘natuurlijke luchtverfrisser’ werken:

 1. Calathea
 2. Lepelplant
 3. Krulvaren
 4. Graslelie
 5. Aloe Vera
 6. Palmen
 7. Vioolplant
 8. Drakenbloedboom
 9. Klimop
 10. Nestvaren

Vul dus de kantoorruimte die je bij Station 026 huurt met kamerplantjes om je werkdag optimaal te benutten. Naast een luchtzuiverende werking, zorgen kamerplanten ook nog eens voor een natuurlijke, rustige sfeer in je kantoor.

Ook kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past.

Recente berichten
 • Succesvol een verkoopgesprek voeren
  7 augustus 2019 Succesvol een verkoopgesprek voeren

  Hier lees je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren zonder jouw onderneming op te dringen bij potentiële klanten.

  Lees meer
 • Effectief netwerken? 5 tips!
  10 juli 2019 Effectief netwerken? 5 tips!

  Netwerken: dé manier om nieuwe, interessante contacten te leggen. Netwerken kan niet alleen je carrière een boost geven, maar ook je privéleven.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo
  19 juni 2019 Huurder aan het woord: Menno van Vliet van Indigo

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Menno van Vliet, GZ psycholoog bij Indigo, huurt sinds 2017 een ruimte op de begane grond.

  Lees meer
 • De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen
  5 juni 2019 De eco-voetafdruk van jouw onderneming verkleinen

  Een onderneming, klein of groot, het maakt niet uit. Altijd kunnen er stappen gezet worden om de eco-voetafdruk van jouw onderneming te verkleinen.

  Lees meer