8 mei 2019

5 tips om jouw kantoor of werkplek bij Station 026 efficiënt in te richten

 • Altijd passende werkruimte
 • Full service
 • Huurprijs all in!
 • Opzegtermijn van 3 maanden

Wanneer je een kantoorruimte of werkplek bij Station 026 hebt gehuurd, dan is het nog de kunst om deze efficiënt in te richten, zodat je er productief aan het werk kunt gaan. In deze blog geven wij 5 tips mee, hoe je dit het beste kunt doen.

1. Houd het rustig

Om sfeer te brengen in jouw kantoor ben je wellicht geneigd om veel tierelantijntjes neer te zetten. Gezellig, maar dit kan wel wat rommelig overkomen. Denk bij de inrichting van de ruimte altijd aan het imago dat je wilt uitstralen naar klanten of zakenrelaties die jouw kantoor voor het eerst binnenkomen.

Houd het daarom rustig en kies voor meubilair met lichte kleuren, zoals wit. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke uitstraling van jouw kantoor, bijvoorbeeld door het gebruik van hout. Hout geeft een warme sfeer, waarin je werknemers vervolgens weer fijn kunnen werken. Kijk ook eens of je het meubilair voor jouw kantoor tweedehands kunt aanschaffen, waarom alles nieuw kopen, wanneer je ook kunt hergebruiken?

2. Opbergruimte

Door gebruik te maken van opbergruimte voorkom je wederom dat jouw kantoor een rommelige, chaotische indruk achterlaat bij klanten en zakenrelaties. Als je een klein kantoor huurt, zal een kast redelijk wat ruimte in beslag nemen. Toch is een kast eigenlijk onmisbaar, wanneer je je kantoor efficiënt wilt inrichten.

3. Ergonomisch

Het aanschaffen van ergonomische bureaus en bureaustoelen zijn vaak grote, maar waardevolle investeringen. Wanneer hier geen budget voor is, kun je jouw werkplek al een stuk ergonomischer inrichten door een aantal kleine aanpassingen door te voeren, zoals: verhogingen om alle beeldschermen op ooghoogte te krijgen en voetsteunen om een juiste houding aan te nemen.

4. Daglicht

Ben jij een geluksvogel met ramen in jouw kantoor? Zorg er dan voor dat je hier optimaal gebruik van maakt. Daglicht kan namelijk dipjes voorkomen, waardoor je zult merken dat je langer productief blijft. Zet je bureau dus bij het raam en laat het daglicht zijn werk doen! Ook een klein raam kan al een verschil maken.

5. Luchtzuiverende planten

Wist je dat je jouw productiviteit kunt verhogen op kantoor, door luchtzuiverende planten neer te zetten? Deze zorgen namelijk voor zuurstof en nemen schadelijke stoffen uit de lucht op. Luchtzuiverende planten mogen dus bij de inrichting van jouw kantoorruimte of werkplek zeker niet ontbreken. Meer over luchtzuiverende planten lees je hier.

Ook kantoorruimte of een werkplek huren bij Station026? Bekijk hier welke werkruimte het beste bij je past.

Recente berichten
 • Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention
  22 mei 2019 Huurders aan het woord: René Bremer en Rik Booltink van Contention

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Contention huurt sinds 2018 een kantoorruimte bij Station 026 op de derde verdieping.

  Lees meer
 • Huurder aan het woord: Alex Tavassoli van Enliven Media
  3 mei 2019 Huurder aan het woord: Alex Tavassoli van Enliven Media

  Bij Station 026 verwelkomen we maandelijks nieuwe ondernemers die zich vestigen in ons pand. Alex Tavassoli is Enliven Media in 2015 begonnen vanuit een achtergrond in Game Development.

  Lees meer
 • Last van after-lunch dip? Lees hier hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen!
  24 april 2019 Last van after-lunch dip? Lees hier hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen!

  Vaak last van een after-lunch dip? In deze blog geven wij 4 tips hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen.

  Lees meer
 • Staand of zittend werken? Advies van fysiotherapeut Gilian Raaymakers (huurder bij Station 026)
  18 april 2019 Staand of zittend werken? Advies van fysiotherapeut Gilian Raaymakers (huurder bij Station 026)

  Zit jij op kantoor de hele dag achter je bureau? Dan is dit niet heel goed voor je gezondheid. Echter is alleen staand werken ook niet de oplossing…

  Lees meer